Напредно
Пребарување
  1. Дома
  2. #PhysioArsov
Повреди на Р’бетниот мозок

  Повреди на Р'бетниот мозок   Повреда на 'рбетниот мозок се јавува кога има оштетување на' рбетниот мозок, што резултира со губење на функција, чувство или мобилноста под нивото на по...

Ефектите од психолошкиот стрес врз мускул трапезиус

Ефектите од психолошкиот стрес врз мускул трапезиус🧘 1. Зголемена мускулна тензија: Стресот го активира ослободувањето на кортизол и адреналин, иницирајќи одговор на телото „бори се или б...

Мускул на Терес минор/Teres minor

Мускул Teres minor  Teres minor е  клучна компонента на ротационата манжетна на рамото и игра витална улога во подвижноста и стабилноста на раката. Сепак, тој е подложен на развој на тригер т...