Напредно
Пребарување
SHOCK WAVE претставува терапија со ударни бранови кои пренесуваат висока концентрација на енергија на болните места на субакутни, субхронични и хронични болки. Брановите предизвикуваат регенерирање на коските, тетивите, лигаментите и другите меки ткива.
Најголема предност на shock wave е што во голема мера ја намалува болката и ја зголемува мобилноста на пациентот. Овој третман има околу 85% ефикасност. И се изведуваат три до пет третмани.
Се користи во ортопетски, спортски и козметички цели
Shock wave помага кај:
-Болки во рбетот
-Болки во рамото, калцификати(шилци), воспалителни процеси
-Болки во лактот и подлактица, epikondilitis(тениски и голферски лакт)
-Болки во колкот
-Болки во коленото, воспаленија, скокачко колено, менискус
-Болка во петата, шилец на петната коска
-Болки во стопалото
-Болки во ахиловата тетива
-Мускулни болки и руптури
Позитивните ефекти од shock wave-от се:
-подобрување на крваната циркулација
-ублажување и елиминирање на болката
-елиминирање, разнесување на калцификатите(шилците)
-убрзување на процесот на рехабилитација
-брзување на образувањето на колаген
-забрзување на метаболизмот
-зголемување ефектот на сврзно ткиво
Бенефитите на shock wave искористете ги во Физиоарт Штип, едно од ретките места во Источна Македонија кое поседува ваков апарат.

Остави го твојот коментар.

Сподели на:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Напомена!

Целата содржина припаѓа на авторот и е во целосна негова сопственост и одговорност. Сите содржини се заштитена врз основа на правото за лична и интелектуална сопственост и сродните права. Доколку приметите злоупотреба, дискриминација и навредливи содржини, слободно контактирајте не.