Напредно
Пребарување
  1. Дома
  2. Некатегоризирано
Перонеална тендинопатија

Перонеалниот тендонитис е состојба која може да биде акутна или да стане хронична (перонеална тендинопатија) каде што постои иритација на едната или двете перонеални тетиви со последователн...

Карпал тунел синдром

Карпал тунел синдром е предизвикан од притисок врз медијалниот нерв. Медијалниот нерв поминува од подлактицата, преку каналот во зглобот (карпален тунел) се до раката. Обезбедува чувство на д...

What is the philosophy behind ZENSEGRITY?

Германецот Кристоф Штрумф е физиотерапевт што создаде нов пристап во својата професија и и даде една поинаква димензија. Филозофијата се нарекува Зенсегрити (ZENSEGRITY). Прочитајте го неговото и...

Физиотерапија после зимски повреди

Физиотерапија после зимски повреди Снегот е радост за сите генерации и причина плус за да ги напуштиме топлите домови и да излеземе на прошетка, но пред да се препуштиме на зимската...

Улогата на физиотерапевтот во третман на лимфедем

Лимфниот систем (systema lymphaticum) е дел од циркулаторниот систем и витален дел од имунолошкиот систем, претставува втор циркулаторен систем кој е составен од лимфни јазли, лимфни сад...

Невромодулација во третманот на уринарни инконтиненции кај деца и возрасни

Неуромодулацијата е неинвазивна електротераписка метода со примена на електрична стимулација со низок интензитет преку која се предизвикува моментална промена на неуротрансмитерските пр...

Кинезитерапија и рехабилитација при лумбална дискус хернија

‘Рбетниот столб е сложена структура, составена од 33 прешлени, со помош на која се осигурува стабилноста и подвижноста на човековото тело. Помеѓу секој прешлен (исклучок е меѓу првиот вратен п...

Кинезиотејпинг при бременост и менструални тегоби

Дали доста често ги гледате оние ленти во различни бои кои ги носат спортистите на себе? Што доколку кажеме дека баш овие ленти помагаат за време на бременоста во олеснување на тешкотиите, под...