Напредно
Пребарување
  1. Дома
  2. Архиви
Третман на смрзнато рамо

  Рамото е без сомнение клучот за движењата на целата рака. Доколку имате некаков проблем, болка или непријатност во таа област, тогаш функцијата на целата рака ќе биде оштетена. Едно од на...

Физиотерапија после артроскопија на колено

Артроскопија („arthroscopy – no problem surgery“) е ортопедска ,хируршка техника со која можат да се извршат повеќе зафати во зглобниот простор за донесување на дијагноза а воедно и соодветен третман на е...

Концептот на петте тибетански вежби

Петте тибетански вежби го претставуваат концептот на 5 вежби кои тибетските свештеници ги користеле за да живеат подолг и поздрав живот. Програмата на нивните вежби ја има опишано Питер Келд...

Категории: 
Апликација на хијалуронска киселина

  Хијалуронот (исто така наречен хијалуронска киселина, или хијалуронат) е природно биохемиско соединение, широко присутно во сврзното, епителното и нервното ткиво и е составен дел од нив...

Што е тоа миофасцијална релаксација (МФР) ?

Што е Фасција Фасцијата најлесно се опишува како еластична обвивка од сврзно ткиво што ги опкружува сите структури во телото - од крвните садови, преку нервите, органите, коските, д...