Напредно
Пребарување
  1. Дома
  2. Архиви
Мултипла склероза и медицинска рехабилитација

Мултипла склероза (МС) е хронична, прогресивна, имунолошки посредувана, инфламаторна и дегенеративна болест на ЦНС.Настанува кога имуниот систем ја напаѓа обвивката на нервните клетки (миели...