Напредно
Пребарување
  1. Дома
  2. Доктори.
  3. Rita Sinani Halimi

“Rita Sinani Halimi” Локации

За “Rita Sinani Halimi”

1. Завршено спортска гимназија – ДИФ, во Скопје
2.Дипломиран Физиотерапевт при Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје
3.Моментално на Специјалистички студии за Рехабилитација во Ортопедија, Травматологија и Хирургија, ВМШ – Битола

Работно искуство:

-Основач на Центар за Физикална Терапија и Рехабилитација “FIT PHYSIOTHERAPI ” -Скопје / Јули 2019

– Дипл. Физиотерапевт и Зенсегрити практичар во ЦФТР – “Fit Physiotherapy” – Скопје

– Физиотерапевт во приватна пракса „ НеуроРеха„ – Скопје /
Јануари 2017- јуни 2018

-Физиотерапевт во ГОБ” 8 СЕПТЕМВРИ” – Јануари 2019 – Јуни 2019

– 5 години приватен инструктор по пливање „Базен Борис Трајковски„- Скопје
– 5 години Тренер по спортска култура во “Спортска Академија – Жирафа„ –
Скопје
– Физиотерапевт на репрезентација на Македонија во Борење во Европскиот
кадетски натпревар одржан во Скопје, 2018
– 6 месеци Инструктор по фитнес во “ Shkupi Gym” во Скопје

Семинари и обуки:
– Учество на „Првата регионална конференција на Физиотерапевтите„ Скопје –
02-03/09/2016
-8 th South eastern European cystic fibrosis conference , Sofia, Bulgaria, 20-22.10.2017
-Easytaping course “Basic Plus ( Correction technique and lymphatic drainage) education
01.12.2017 , Skopje. Стекнат меѓународен сертификат.

– Easytape course “Basic Education” 23.04.2017, Skopje. Стекнат меѓународен сертификат.
– Благодарница за дадениот придонес од “Association of patient affected by cystic fibrosis”,
Декември, 2017, Приштина, Косово
– Сертификат за завршен курс по “ Zensegrity1 – Pelvis myofascial release, manual therapy”, 02-
04.03.2018, Скопје
– Сертификат за завршен курс по “ Zensegrity2 – Thorax and shoulder , manual therapy”, 08-
10.06.2018, Скопје
– Сертификат за учество на едукативен семинар од областа на Рехабилитација во
Неврологија, Скопје, 16 Септември, 2017
– Сертификат за учество на семинарот – “Клиничка Физиотерапија„, 01.12.2017, Скопје
– Сертификат за учество за еднодневно одржана работилница со тема “ Цистична Фиброза и
Рехабилитација „, 17.12.2017, Приштина, Косово.
– Сертификат за учество на БОБАТ работилница :“ Проблеми на постурална контрола по
повреда на горен моторен неврон„ , 26.10.2017, Скопје
– Сертификат за учество на конференција: “ Новости во Физиотерапијата„, Штип, 24.02.2018
– Сертификат за учество на стручен едукативен семинар “ Елементи на јога во процес на
рехабилитација кај пациенти со проблеми со р`бетен столб. Неуродинамика во физиотерапија
– работилница„, 09.06.2017, Скопје
– Сертификат за учество на едукативен семинар од областа на “Рехабилитација во ортопедија
и трауматологија„ Скопје, 8 септември 2018

Листа на услуги

Специјалист по рехабилитација во хирургија, травматологија и ортопедија

Регистрации

  • член на Македонското физиотерапевтско здружение

“Rita Sinani Halimi” Одговори

Нема консултации и дадени одговори.

Статии

Сеуште нема објавено Артил.
  • Сподели профил: