Rita Sinani Halimi

 • 5.0/5
 • 197 прегледи

За Rita Sinani Halimi

1. Завршено спортска гимназија - ДИФ, во Скопје
2.Дипломиран Физиотерапевт при Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје
3.Моментално на Специјалистички студии за Рехабилитација во Ортопедија, Травматологија и Хирургија, ВМШ - Битола

Работно искуство:
- Физиотерапевт во приватна пракса „ НеуроРеха„ – Скопје /
Јануари 2017- јуни 2018
- 5 години приватен инструктор по пливање „Базен Борис Трајковски„- Скопје
- 5 години Тренер по спортска култура во “Спортска Академија – Жирафа„ –
Скопје
- Физиотерапевт на репрезентација на Македонија во Борење во Европскиот
кадетски натпревар одржан во Скопје, 2018
- 6 месеци Инструктор по фитнес во “ Shkupi Gym” во Скопје

Семинари и обуки:
- Учество на „Првата регионална конференција на Физиотерапевтите„ Скопје –
02-03/09/2016
-8 th South eastern European cystic fibrosis conference , Sofia, Bulgaria, 20-22.10.2017
-Easytaping course “Basic Plus ( Correction technique and lymphatic drainage) education
01.12.2017 , Skopje. Стекнат меѓународен сертификат.

- Easytape course “Basic Education” 23.04.2017, Skopje. Стекнат меѓународен сертификат.
- Благодарница за дадениот придонес од “Association of patient affected by cystic fibrosis”,
Декември, 2017, Приштина, Косово
- Сертификат за завршен курс по “ Zensegrity1 – Pelvis myofascial release, manual therapy”, 02-
04.03.2018, Скопје
- Сертификат за завршен курс по “ Zensegrity2 – Thorax and shoulder , manual therapy”, 08-
10.06.2018, Скопје
- Сертификат за учество на едукативен семинар од областа на Рехабилитација во
Неврологија, Скопје, 16 Септември, 2017
- Сертификат за учество на семинарот – “Клиничка Физиотерапија„, 01.12.2017, Скопје
- Сертификат за учество за еднодневно одржана работилница со тема “ Цистична Фиброза и
Рехабилитација „, 17.12.2017, Приштина, Косово.
- Сертификат за учество на БОБАТ работилница :“ Проблеми на постурална контрола по
повреда на горен моторен неврон„ , 26.10.2017, Скопје
- Сертификат за учество на конференција: “ Новости во Физиотерапијата„, Штип, 24.02.2018
- Сертификат за учество на стручен едукативен семинар “ Елементи на јога во процес на
рехабилитација кај пациенти со проблеми со р`бетен столб. Неуродинамика во физиотерапија
– работилница„, 09.06.2017, Скопје
- Сертификат за учество на едукативен семинар од областа на “Рехабилитација во ортопедија
и трауматологија„ Скопје, 8 септември 2018

Работно Искуство

 • Fizioterapevt   (Јан, 2017 - Јун, 2018)

  Neuroreha - Skopje

 • Instruktor po plivanje  (Ное, 2013 - Јун, 2018)

  Bazen Boris Trajkovski - Skopje

 • Instruktor po fitnes  (Јан, 2016 - Јун, 2016)

  Shkupi Gym

  6 meseci instruktor po fitnes

 • Diplomiran fizioterapevt  (Фев, 2019 - Моментално)

  GOB - 8 Septemvri Skopje

Едукација

 • Diplomiran Fizioterapevt  (Окт, 2014 - Јан, 2018)

  Univerzitet Sv. Kiril i Metodij- Skopje

 • Rehabilitacija vo Ortopedija, Traumatologija i Hirurgija  (Мар, 2019 - Моментално)

  VMSH- Bitola

  Vtor Ciklus Studii

 • DIF - Sportska Gimnazija  

  Metodi Mitevski Brico - Skopje

Листа на Услуга

Easytape

Modern Medical Acupuncture

Zensegrity therapy

Kineziterapija

1  Оценки

Average Rating

5.0
1 Stars 0%
2 Stars 0%
3 Stars 0%
4 Stars 0%
5 Stars 100%

Оставете ја вашата оценка

Најавете се за да дадете оценка.
Консултации

Добијте одговор на вашите прашања

Постави Прашање

Прашања

Сеуште нема одговорени прашања.